Sørg for at vælge elektronik, der passer til dit barn

I denne moderne tidsalder er det de færreste børn, der vokser op uden en telefon eller iPad at kigge på, og børn i dag er i kontakt med en masse elektronisk udstyr gennem en normal hverdag. Dette har både sine fordele og ulemper, men faktum er bare, at elektronikken gerne skal passe til deres aldersgruppe og deres behov for at være en succes.

Det er ikke alt elektronik, der er velegnet til et barn, og det gælder f.eks. for høretelefoner, der gerne skal købes, så de passer til barnet. Generelt bør man vælge sin elektronik med omhug, når det er til ens barn – og der er heldigvis hjælp at hente, hvis man ikke selv har den store erfaring med elektronisk udstyr.

Ergonomi og pasform er vigtig, når man har med børn at gøre

Én af grundene til, at man skal være særlig opmærksom på at vælge elektronik, der passer til ens børn, er, at børnene ikke er fuldt udviklede. Dette ses tydeligt, hvis man allerede fra 3-4-årsalderen bliver vænnet til dårlige kropsstillinger og høretelefoner, der har meget høj lydstyrke inde i ørerne. Ergonomi og pasform er ekstremt vigtige begreber, når man skal vælge elektronik til barnet, og det gælder i særdeleshed for høretelefoner til børn.

Høretelefoner er noget af det elektroniske udstyr, der virkelig kan give skader, når man ikke er ret gammel, og her er den store synder ofte de høretelefoner, man propper ind i ørerne. Derfor bør man altid vælge nogle høretelefoner, der sidder udenom barnets ører og passer til den hovedform, barnet har. Herudover bør man tænke over, om man kan finde noget smart udstyr, der kan give bedre ergonomiske forhold, når barnet bruger elektronikken. Her kan man f.eks. ty til iPad-holdere, der giver mindre belastning af arme og håndled.

Spørg om hjælp, hvis du er i tvivl

Hvis man ikke er vant til at købe elektronik til børn, så kan det være svært at finde frem til, hvorvidt udstyret er egnet eller uegnet til børn. Dette leder ofte til, at man bare køber et eller andet og satser på, at det nok skal gå; en løsning, der sjældent er den smarteste. Her er det bedre, at man spørger andre forældre til deres erfaringer med forskelligt, elektronisk udstyr, og hvis man ikke er meget for kontakten i den virkelige verden, så er der masser af hjælp at hente på nettet.

Der findes utallige internetfora, hvor forældre deler deres oplevelser med forskellige udstyr og elektroniske produkter. Man skal naturligvis træffe sine egne beslutninger, men de gode råd på diverse fora er en god måde at træffe et mere kvalificeret valg, når det kommer til elektronik.