Gør hverdagen som børnefamilie lidt lettere

En hverdag hos en børnefamilie er oftest meget hektisk – ja især forældrene har travlt. Kørsel, madpakker, forældreintra, legeaftaler, fritidsaktiviteter, oprydning, børnepasning ja for ikke at tale om arbejde og meget mere, der skal passes. Heldigvis får du her nogle løsninger, som kan hjælpe med at give lidt ekstra tid til jer selv – og hinanden og gøre hverdagen lidt nemmere:

Benyt jer af måltidskasser

Som forælder til småbørn har man som regelt ikke meget tid til overs i hverdagen. En god måde at få mere tid på kunne være at benytte sig af måltidskasser, da indkøb og madlavning til flere personer kræver en del tid. Der findes mange forskellige måltidskasser heriblandt Måltidskasser til børnefamilien, som gør det muligt at få leveret lækre opskrifter og ingredienserne hertil direkte hjem til døren, som hele familien kan nyde godt af. Dette vil spare jer tid, gøre jer sundere og samtidig give jer mulighed for at afprøve nye opskrifter, som i normalt ellers ikke ville få. På linket kan du selv vælge leverandør, hvilken kasse du ønsker, samt antal personer og antal dage i vil have dem leveret.

De fleste har et ønske om at leve sundere, men som forælder ved man, hvor svært det kan være at skulle tænke over det i hverdagene, og man har måske ikke altid tid til at skulle stå og lave sunde retter – for ikke at tale om at skulle komme op med ideerne til opskrifter, som  er både sunde og lækre for børnene. Dette resulterer måske i lidt for mange happy meals ture til Mcdonalds eller andre usunde take away steder. Alt dette hjælper en måltidskasse på.

Lav en ugeplan

En ugeplan kan være med til at gøre dagene en smule mere overskuelige og hjælpe dig med at husket alt, hvad du skal, hvilket kan være svært, hvis du har meget at se til. Du/i kan strukturere jeres dag, holde styr på aftaler og samtidig også ligge et tidspunkt ind på dagen, hvor der er tid til afslapning og nærvær – og med en måltidskasse er i sikret mere tid til det. I kan eventuelt også skrive ugens menu fra måltidskasserne på og se, hvad i kan glæde jer til.

Tag opvasken med det samme

Det kan være fristende at lade opvasken stå lidt endnu efter en lang dag. Men jo hurtigere du kommer af med opvasken, jo hurtigere vil du opleve mere ro i sindet. At lade opvasken stå for så at gå hen og ligge sig i sofaen, vil ikke kunne give dig hundrede procent ro, og du vil altid have det liggende et sted i hovedet, at der er noget du “burde gøre”. Jo mere rod jo mere stress, og morgenen efter bliver bestemt heller ikke bedre af synes af opvasken fra aftenen før. Så få det gjort lige efter maden og vær sammen om det både børn og voksne, så går det hele lidt hurtigere.