3 kæledyr der ikke kræver meget som forældre

De fleste børn går igennem en fase, hvor kæledyr står helt øverst på ønskelisten. Det er ganske normalt, men det kan være stressende for forældre, som ikke ønsker eller ej har tid til et kæledyr. Mange forældre giver efter, og anskaffer sig et kæledyr, hvilket også er helt forståeligt. Man behøver nemlig ikke at anskaffe sig en hund eller kat, for der findes en række andre kæledyr eller alternativer, som kan tilfredsstille barnets behov for et kæledyr.

Selvfølgelig kan en hund eller en kat også bidrage meget til familien, men det kræver også en indsats som forældre, og det er ikke alle der har tid eller overskud til dette. De fleste gør det til en betingelse for anskaffelsen, at børnene tager vare om kæledyret – men det er dog ikke altid at det ender sådan. Derfor kommer vi i denne artikel på et par gode alternativer, og hvad man som forældre kan gøre for at tilfredsstille børnenes kæledyrs-trang.

En hamster- eller marsvin kræver ikke meget

Hvis man ønsker at dække kæledyrstrangen hos sine børn, så kan man måske lokke med et marsvin eller en hamster. Det er super søde kæledyr, og kræver ikke meget som forældre. Børnene kan lære at passe det på egen hånd, og så kan de bruge mange timer på værelset med kæledyret. Fordelen ved at vælge et af disse dyr som kæledyr er, at de ikke lever lige så længe som en hund eller en kat, og oveni at de ikke kræver meget at passe på, så er det den perfekte løsning hvis dine børn gerne vil have et kæledyr, men en hund eller en kat bliver for meget for familien.

Ridning kan for nogen dække behovet

Hvis du har en datter der rigtig gerne vil have et kæledyr, så kan det måske være at hun kan få stillet fristen ved at gå til ridning. De fleste piger har på et eller andet tidspunkt i livet, haft lyst til at gå til ridning, og derfor er det jo perfekt hvis det kan dække kæledyrsbehovet også.
Der er mange måder at gå til ridning på, og man behøver ikke at eje sin egen hest, før at man kan gå til ridning. Man kan leje sig in mange steder, og så skal man ikke selv stå for pleje og/eller vedligehold af hesten og stalden. Og det kan rende op i mange omkostninger i form af foder, hovpleje til hesten, udstyr og staldleje. Såfremt du har pengene til det, og vælger at købe en hest selv, så kan du finde meget mere pleje til hesten på urtefarm.dk.