Psykisk vold i hjemmet? – Find hjælp her

frustration

Psykisk vold er svært at spotte – i nogle situationer selv for personen der bliver udsat for det. Psykisk vold er manipulation, trusler, misbrug af magt. Psykisk vold er at krænke, styre og dominere en anden person ved brug af ord og vold. Det er svært at se og pege på udefra. Dog er det ulideligt og skræmmende at være i for offeret. Søger du hjælp til psykisk vold i hjemmet, fodboldholdet, på skolen eller andet, så er du kommet til det rette sted. Der er ikke andet at gøre, end at handle hurtigt på det og få det stoppet. Dette er selvom det kan være rigtig svært at snakke om for offeret. Uanset er det vigtigt at få stoppet.

Bliver jeg udsat for psykisk vold uden at vide det?

Hvis du genkender følgende ”symptomer” på at du bliver udsat for psykisk vold, er det på tide at råber efter hjælp omkring det. Det at blive udsat for psykisk vold kan medføre en følelse af ikke at have kontrol over tingene. Det kan få dig til at føle dig angst, ensom, ked af det og meget andet. Hvis du genkender disse symptomer, kan det for dig være på tide at søge hjælp til problemet. Det kan være ufatteligt frustrerende at være i – både psykisk vold i sig selv og hele situationen det indebærer. Har du for eksempel børn med en mand, der udsætter dig for psykisk vold, kan det gøre situationen endnu værre, end den i forvejen var. Hvorfor? Fordi du ikke ”bare” kan forlade din mand/forlovede/kæreste der udsætter dig for psykisk vold, men du har også børn at tænke på. Af den grund, er det vigtigt at råbe efter hjælp i tide og få sat en stopper for det, så det ikke ender ud i noget værre end højst nødvendigt.

fortvivlelse

Bliver hun udsat for psykisk vold?

I nogle tilfælde bliver psykisk vold opdaget udefra inden offeret selv ser det. Hvordan det? Der kan være nogle såkaldte røde flag i offerets adfærd der gør andre opmærksomme på at der muligvis kunne foregå noget i hjemmet, som absolut ikke bør foregå i hjemmet. Du kan spotte det udefra via for eksempel parrets adfærd omkring dig. Virker det potentielle offer bange, træt, som om vedkommende ikke har meget overskud, er der risiko for at psykisk vold er i brug i hjemmet.

Det kan for eksempel også spottes, hvis du udefra ser, at det potentielle offer, virker bange for at gøre og/eller sige noget forkert i selskab af kæresten/manden/den forlovede. Det kan være utroligt svært for dig, som ikke er en del af husholdningen, at handle på dette – eller vide om/hvordan du skal handle – på disse såkaldte røde flag. Er du i tvivl, er der altid rådgivninger du kan ringe til og spørge om hjælp. Disse rådgivere hjælper både dig som ser psykisk vold foregå og de hjælper dig der er en del af det og eventuelt bliver udsat for dette.