Vær forberedt, hvis strømmen skulle gå

Vi er nok alle sammen så vant til, at der altid er strøm i vores stikkontakter, at det ikke er noget, vi tænker meget over til dagligt. Således er det også noget, man nemt kan komme til at tage for givet. Men det er ikke nødvendigvis godt. For sandheden er, at der er mange ting, som kan forårsage strømafbrydelser. Og hvis det skulle ske, er det en god idé at være forberedt.

Find ud af, hvad strømsvigt skyldes

Hvis strømmen går i dit hjem, er det i første omgang vigtigt at finde ud af, hvad dette strømsvigt skyldes. Se aktuelle strømafbrydelser for hurtigt at finde ud af, om det er helt lokalt, eller om det er noget, der har ramt hele netværket.

Hvis strømsvigtet har ramt hele netværket, er der desværre ikke andet at gøre end at vente.

Hvis det ikke er tilfældet, skal du så finde ud af, hvad det kan skyldes. Tjek dit relæ, for at finde ud af om strømsvigtet er lokalt. Herfra kan du prøve selv at få strømmen igen. Alternativt kan du kontakte en elektriker, som kan ordne det for dig.

Pas på maden i køleskab og fryser

Afhængigt af omfanget af strømsvigtet kan du også være nødt til at tænke på, hvad der skal ske med maden i dit køleskab og fryser. Det er nemlig ikke alt, der kan holde sig i stuetemperatur.

Hvis du har noget, du gerne vil redde, kan du eventuelt tage fat i en nabo, for at få det vigtigste opbevaret hos dem i mellemtiden.

Efter et længerevarende strømsvigt kan det desuden være en god idé at rydde og i køleskab og fryser. Der kan være noget, der er gået i fordærv. Derudover skal du være opmærksom på, om der er kommer rim i din fryser, som skal fjernes.