Kvinder går oftere til tandlæge end mænd

De fleste ved, at det er vigtigt, at man passer godt på sine tænder. Man får nemlig ikke nye tænder i løbet af sin levetid. Derfor er det vitalt, at man gør, hvad man kan, for at passe godt på dem, man har.

Der ses dog en klar tendens til, at det er kvinder, der er bedst til dette. Det skyldes, at de er bedre til at komme afsted til tandlægen, hvor de ikke blot får udført et eftersyn af deres tænder, men som regel også sørger for at få udført en rensning af dem, når de er der.

Tallene lyver ikke

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det klart er kvinder, der er bedst til at komme til tandlæge i Danmark. I 2020 var 55% af alle kvinder en tur ved tandlæge, mens tallet kun var 47% for mænd. Det vidner om, at kvinder generelt er bedre til at komme afsted.

Hvad der ligger til grund for dette, er svært at sige, da der kan være mange til, der spiller ind. Uanset hvad, er det dog ikke til at komme udenom, at det er kvinder, der er bedst til at komme til tandlæge, for at  få set nærmere på deres tænder.

Bruger færre penge på tandlægebesøg

På trods af, at det er kvinder, der er bedst til at komme afsted til tandlægen, er det faktisk også dem, der ender med at bruge færrest penge på deres tænder, hvis man holder udgifterne op over hele deres levetid.

Det kan være forårsaget af, at mænd ikke får undersøgt deres tænder i tide, hvorfor de ikke kan nå at tage deres problemer i opløbet. I stedet er de nødt til at betale en dyr operation, en tandkrone eller noget helt tredje, hvilket kvinderne kan blive fri for.

Vigtigt at tage til tandlæge

At kvinder er gode til at komme til tandlæge, betyder ikke, at det er alle, der sørger for at komme afsted. Det er en skam, da det kan få store konsekvenser. Får man ikke en specialist til at se nærmere på sin tænder i ny og næ, kan man ikke tage huller, skader mv. i opløbet.

Derfor er det også vigtigt, at man ikke tøver med at komme afsted. Er du f.eks. lige flyttet til Silkeborg, så bør du som noget af det første finde en fast tandlæge Silkeborg, som du kan gå til, når det er tid til det årlige eftersyn af dine tænder.