Er din hverdag præget af psoriasis udbrud? Sådan kan du holde det nede

Psoriasis er en kronisk hudsygdom, som desværre kan give udbrud og gener. Heldigvis findes der forskellige ting, man selv kan gøre for at holde et udbrud nede samt mindske hyppigheden af udbrud. Herunder får du et par tips til, hvordan du kan mindske generne, der kan være forbundet med et psoriasis udbrud, det kunne eksempelvis være via en creme mod psoriasis.

Lindrende psoriasis creme

Hvis du døjer med rødme og kløe under et psoriasis udbrud, findes der forskellige former for psoriasis creme, der er fremstillet til at lindre netop dette. Der findes gode muligheder for psoriasis creme på markedet, som du nemt kan købe uden en recept fra din læge. Du kan finde forskellige forhandlere, som sælger disse online. Creme mod psoriasis indeholder ofte B12, som har en regenererende effekt på huden, der genopretter din huds naturlige fugtighed. Anvendelsen af psoriasis creme kan selvfølgelig aldrig fjerne dine udbrud helt, men de er et godt værktøj at have på hånden, hvis du har behov for at lindre et psoriasis udbrud.

Forebyggelse mod psoriasis udbrud

Udover at anvende en creme mod psoriasis, når udbruddet er ude, findes der også forskellige ting, som du kan gøre for at forebygge et udbrud. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, hvad det præcist er, der udløser et udbrud, men her kommer nogle generelle huskeregler, som gælder for de fleste. Det er altid en god idé at sørge for at holde din hud fugtig, hvilket du kan med en god fugtgivende creme. Derudover er det en god idé at undgå overdreven solbadning, da det kan irritere huden og øge risikoen for et udbrud. Derfor bør man altid huske at bruge solcreme med en SPF-værdi på mindst 15, når man er i solen. Ydermere er det en god idé at være ekstra opmærksom i perioder, hvor du føler dig stresset, da stress kan medføre et udbrud.

Husk at tjekke ind med din egen læge

Det er vigtigt at huske, at hvis du har et slemt psoriasis udbrud, så er det altid fornuftigt at tjekke ind med din egen læge. Din læge vil kunne give dig den rette vejledning og potentielt give dig receptpligtig medicin, hvis det er nødvendigt. Behandlingerne kan variere fra medicin til cremer og salver, der skal smøres på det berørte område. Det kan også være nødvendigt med anden form for behandling, som eksempelvis UV-stråler eller laserbehandlinger. Uanset hvilken type behandling der gives, så er det vigtigste, at du følger lægens anvisninger nøje – for at opnå de bedste resultater.