VÆLG DEN RIGTIGE LØNSIKRING

loensikring-akasse-koebstaederne-forsikring

En lønsikring er en forsikring, der dækker en person, hvis vedkommende bliver uarbejdsdygtig pga. sygdom eller skade. Lønsikringen udbetaler en månedlig ydelse, der svarer til en procentdel af personens løn, og den kan være tilknyttet en arbejdsgiver eller et forsikringsselskab. Lønsikringen dækker typisk personer fra 18-60 år, og den kan have en forskellig varighed alt efter hvilket forsikringsselskab man tegner den hos.

Udover den økonomiske støtte ved en lønsikring, så tilbyder mange forsikringsselskaber også støtte og rådgivning i forhold til at hjælpe dig hurtigt tilbage på arbjedsmarkedet. De vil ofte kunne støtte med branchespecifik viden, så du er bedst stillet ift. den rådgivning du modtager.

Der kan nok ikke være meget diskussion om, at lønsikringer er en fornuftig investering for både dig og din familie, da du er økonomisk sikret, hvis du skulle være så uheldig at miste dit arbejde.

De forskellige typer lønsikring

Du skal dog være opmærksom på, er der er forskellige typer af lønsikring, og derfor er det vigtigt at du vælger den løsning der passer bedst til din situation.

Lønsikringer bliver som oftest opdelt i to forskellige typer. Den ene er en lønsikring, som supplerer de penge du får fra din A-kasse. A-kassen kan nemlig i de fleste tilfælde ikke dække en særlig stor del af din forhenværende indkomst, da den maksimale sats oftest ikke dækker de fleste danskers indkomst.

Den anden type kaldes lønsikring uden A-kasse. Som navnet antyder så adskilder denne sig fra den anden ved at du ikke skal være medlem af en A-kasse for at du kan tegne forsikringen.

I dag er mange danskere medlem af en a-kasse, hvis de bliver arbejdsløse og ikke har nogen indkomst. Derfor er det mest optimale ofte at tegne en lønforsikring med A-kasse som fungerer som et supplement til de dagpenge, du modtager fra arbejdsløshedskassen.

Hvis du ikke er medlem af en arbejdsløshedskasse eller har et behov for at tilmelde dig én, så er det alternative valg at tilmelde dig en ordinær lønsikring. Denne garanterer normalt op til 90% af din tidligere løn, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

Når du tager vlaget om, hvilken lønsikring der passer bedst til dig, så husk på, at en lønsikring uden A-kasse meget ofte vil være markant dyrere end én med A-kasse. Der vil som oftest også være meget specifikke krav til dig som person. Det er f.eks. alder, ansættelsesfrohold mv.