Syv tegn på at du skal have tjekket dit syn

Et af de vigtige sanser vi har, er vores syn, derfor er det også vigtigt, at vi passer godt på det, da det er noget, som vi skal bevare resten af vores liv. Man hører ofte, at synet bliver svækket med alderen, derfor er det vigtigt, at man husker at få det kontrolleret, hvis man føler, at det er blevet forværret. Der er heldigvis mange muligheder for at se bedre med både briller og kontaktlinser. Hvis man går rundt med sløret syn, kan det påvirke ens hoved, da man koncentrerer sig om at se.

Hjælp dine øjne

En undersøgelse med et oftalmoskop, kan anvendes til at undersøge øjets nethinde og synsnerven. Det kan være en fordel at tjekke sit syn jævnligt, da man kan få en fornemmelse af, om det ene øje måske ser bedre end det andet. Herved kan man forebygge eller opdage synsproblemer i tide. Hvis man opdager forandringer med synet, er det altid en god idé at få det tjekket hos en optiker eller øjenlæge, så man er sikker på, at der ikke er noget galt med øjnene, da de helst skal holde mange år frem. Langt de fleste øjenproblemer kan afhjælpes, men det kræver, at man reagerer på symptomerne. Der er det en god idé at få en undersøgelse med en oftalmoskop.

Pas på synet

Når man har øjenproblemer, kan der forekomme symptomer. Der kan være syv tegn på at få tjekket sine øjne. De syv tegn er vedvarende hovedpine, røde øjne, dobbeltsyn, akut synstab, brug for mere læselys, genstande bliver uskarpe og lige linjer. Det er vigtigt, at man holder øje med disse tegn, så man hurtig kan få hjælp, hvis uheldet er ude. Disse syv tegn er med til at påvirke dagligdagen, og man kan miste ens motivation, fordi man bruger så meget energi på at se noget.