Sofabord: 3 gode råd til at vælge det helt rigtige

Foruden sofaen, så fylder sofabordet også en væsentlig del af din stue. Det er altså et helt centralt element. Af den grund kan det også være svært, hvis du på et tidspunkt ønsker at skifte dit sofabord ud – for hvordan vælger man lige det helt rigtige sofabord? Det kan du heldigvis blive meget klogere på i det følgende.

Overvej hvilket materiale sofabordet skal være i

Du kan få sofaborde i glas, træ, metal og mange flere materialer. Derfor skal du for det første gøre op med dig selv, hvilket materiale dit sofabord skal være i. Her bør du tage højde for den resterende indretning af din stue. Forestil dig selv, hvilket materiale der vil passe allerbedst ind.

Hvis pladsen i din stue er trang, kan du med fordel vælge et mindre sofabord af glas, da det vil skabe et mere luftigt udtryk i rummet. Har du brug for inspiration til sofaborde? Så kan du se alle sofaborde på vidaxl.dk.

Hvor stort skal sofabordet være?

Du kan få sofaborde i nærmest alle størrelser og former. Inden du beslutter dig for et sofabord, er det derfor en god idé lige at overveje, hvorvidt sofabordets størrelse passer ind i din nuværende indretning af stuen.

Vælger du et for stort sofabord, kan det komme til at se klodset ud. Vælger du derimod et alt for småt sofabord, kan det komme til at se malplaceret ud. Derfor er det rigtig vigtigt, at du bruger tid på at vurdere, hvor meget plads du forestiller dig, at sofabordet skal bruge.

Sæt prikken over i’et med den rette styling

Når du har erhvervet dig det helt rigtige sofabord, er der lige ét sidste skridt, inden din stue er fuldendt – og det er den rette styling. Undgå et helt nøgent sofabord ved at placere ting såsom en lysestage, en vase, et par magasiner eller lignende.