Sådan skaber du den rigtige stemning omkring spisebordet

Hvide spisebordslamper

Familiens spiseplads består ofte af helt basale ting som borde og stole, og alligevel er der 1000 måder man kan vælge at indrette den på som alt sammen er med til at skabe den rette stemning.

Og stemningen omkring spisebordet er netop vigtig, fordi det er et af de steder vi oftest samles, hvor der hygges, tales, laves praktiske ting osv. Skarp belysning kan godt ødelægge den gode stemning, og for lidt lys kan både være irriterende og upraktisk.

Her får du et par tips til hvordan du kan skabe den helt rigtige stemning

Designet og akustik

Vi får det godt når vi befinder os i behagelige og hyggelige omgivelser, så valget af designet på dine møbler og dine lamper osv. er ikke uden betydning.

Du skal selvfølgelige vælge noget der både passer i størrelse i forhold til rummet, men også hvor mange mennesker i gerne ville kunne samles på samme tid.

Derudover kan akustikken have stor indflydelse på hvordan det føles at opholde sig i rummet når flere taler på en gang eller der f.eks. er larm fra køkkenet osv. Tekstiler, bløde tæpper, hynder på stolene osv. kan gøre en stor forskel for akustikken

Belysningen kan sætte stemningen

Hvis du spørger eksperter inden for belysning som f.eks. menneskerne bag Lampefeber A/S så er lyset noget af det første du skal tænke over når du gerne vil skabe den rette stemning omkring spisebordet.

Forskning viser da også at vores humør bliver utrolig meget påvirket af musik, og du ved helt sikkert også en fest bliver lidt ekstra festligere med lys i forskellige farver osv.

Lyset omkring spisebordet kan dog godt være en lidt besværlig størrelse at håndtere, da der er mange ting der skal tilgodeses. Den samme lampe skal måske både fungere som arbejdsbelysning til når lektierne skal laves, som hyggebelysning til når vennerne er inviteret på middag, og til helt almindelig hverdags belysning.

Find den eller de rigtige lamper

Om du skal have en eller flere lamper det kan både være en smagssag og et praktisk spørgsmål.

Heldigvis finder du et stort udvalg af flotte og praktiske lamper online, som passer ethvert behov, og med smart belysning der kan styres via kontakten eller en app på din telefon, så kan du justere lyset op og ned, og måske endda skifte farve lige som det passer dig.

Nye teknologier giver hele tiden mulighed for at optimere belysningen perfekt uanset til hvilken situation.