Sådan passer du bedst muligt på dine køkkenknive

Nogle gode knive er uundværligt i ethvert køkken. Det er både nemmere og sjovere at lave mad, når du har nogle knive, der er gode og skarpe. Men hvordan passer du egentlig bedst på dine køkkenknive?

Investér i nogle gode knive

Du kan gøre meget for at passe godt på dine knive, men det er en stor fordel at investere i nogle knive, der er af god kvalitet. Nogle knive af god kvalitet holder nemlig længere, så det er et godt udgangspunkt. Derefter kan du altid gøre noget ud af vedligeholdelse og pleje, så du får mest muligt ud af dine knive.

Brug en knivsliber til dine knive

Selv knive af god kvalitet er ikke skarpe for evigt. Derfor er du nødt til at slibe dine knive jævnligt. En knivsliber gør det nemt for dig at slibe dine knive i ny og næ.

Det er en god idé at slibe dine knive ofte, så nu hele tiden holder det vedlige. Du behøver derfor ikke kun at gøre det, når dine knive virkelig trænger. Det er en fornøjelse at skære med en helt skarp kniv, så du får mere ud af dine knive, hvis du bruger en knivsliber jævnligt.

Opbevar dine knive skånsomt

Dine køkkenknive har ikke godt af at rode rundt nede i en køkkenskuffe f.eks. Hvis dine knive ligger op og ned ad hinanden i en skuffe, så slider det unødvendigt på dem. Derfor er det langt bedre, hvis du finder en skånsom måde at opbevare dine knive på. En ideel løsning er f.eks. en knivblok, en knivmagnet eller en holder til din køkkenskuffe, der separerer dine knive og beskytter dem.

Det er i hvert fald ærgerligt at ridse og skade nogle ellers gode køkkenknive, når det er så enkelt og nemt at passe på dem.