Sådan gør du din have sommerklar

Sommeren kommer tættere og tættere på Danmark, og vi kan allerede nu begynde at mærke solens stråler og de stigende temperaturer. Med sommeren og de varme temperaturer kommer der også muligheden for, at kunne bruge haven på forskellige måder. Derfor kan du allerede nu så småt begynde at gøre haven klar.

Haver rundt omkring i det danske land ser dog vidt forskellige ud, og hvis du ikke er helt tilfreds med din have på nuværende tidspunkt, kan det være svært at vide, hvor der kan gøres noget. I de følgende to afsnit får du derfor inspiration til nogle små haveinterventioner, som hurtigt og enkelt kan give din have et helt nyt udtryk.

Det hele behøver ikke være flora og fauna

Blomster, planter og andet levende er en uundværlig del af en have. Men det er ikke altdominerende. Dine materielle ting som eksempelvis havemøbler har også en indflydelse på den samlede atmosfære i din have. Det kan derfor være en mulighed for dig at investere i nogle nye havemøbler. Havemøbler kan se meget forskellige ud, og det er vigtigt, at du vælger en type, som passer ind i din nuværende haveindretning. Derudover er det også et plus, hvis møblerne er af et solidt materiale. Det kunne eksempelvis være havemøbler af granit. Her finder du et stort udvalg af granit havemøbler til din have.

Implementér noget vand i din have

Om det er rindende vand fra et springvand eller en lille vanddam er helt op til dig. Men vand kan give et løft til næsten alle typer haver. Så hvis du på nuværende tidspunkt ikke har implementeret en form for vand i din have, så kan dette varmt anbefales. Vand bidrager positivt rent visuelt til din have, og derudover vil det også tiltrække en stor diversitet af dyr. Hvis du er glad for fugle, kan et fuglebad også gøre underværker.