Sådan passer du godt på dig selv under en graviditet

Står du også med en positiv graviditetstest i hånden? Så har tanken om pleje af dig selv under din kommende graviditet sikkert strejfet dig. Men hvordan er det lige, at man kan passe bedst muligt på sig selv, når man er gravid? Læs med her og bliv endnu klogere på de bedste skønhedstips under din graviditet. Husk også at du kan læse meget mere om skønhed på skoenhedsguiden.dk.

Undgå strækmærker på hele kroppen

Desværre er der ikke altid noget man kan gøre ved strækmærker på kroppen, da de er en helt naturlig del af det at være gravid. Strækmærkerne kommer, når kroppen udvides, og derfor kan man ikke altid stoppe dem. Dog er der nogle få ting, man kan gøre for at forebygge dem bedst muligt under din graviditet. For det første kan du faktisk forsøge at forebygge strækmærkerne ved at tage på igennem din graviditet i et roligt og ikke for hastigt tempo. Det er dog nemmere sagt end gjort, og her er det stadig bedst at lytte til sin krop, og spise når man er sulten og stoppe, når man er mæt. For det andet kan du allerede fra starten af din graviditet sætte tid af morgen og aften til at smøre dine lår, dine arme, din ryg og din mave ind i en god creme eller olie mod strækmærker, så du allerede fra starten af i graviditeten gør huden klar til at udvide sig, så der på den måde kommer færre strækmærker.

Sæt tid af til dig selv

Når man er gravid, kan man nogle gange være lidt for hurtig til at tilsidesætte alle ens egne behov og kun tænke på det barn, som ligger inde i maven på en. Dog er det super vigtigt, at man husker sig selv igennem hele processen. Det er slet ikke nemt eller til tider rart at vokse et menneske, og derfor skal du virkelig huske dig selv, når du er midt i det. Sæt lidt tid af hver dag til at læse en god bog, lægge en ansigtsmaske, udføre en bodyscrup, eller hvad der nu gør dig rigtig glad. Det kan også være rart at sætte tid af til at skabe et bånd til sin ufødte baby, når man sidder om aftenen og kan mærke ham eller hende (også selv hvis du endnu ikke kan mærke barnet). Det vil give jer et stærkere bånd, så I allerede fra starten af kender hinanden.