Sådan bliver du mere bæredygtig i din hverdag

Er du begyndt at tænke mere på klimaet og bæredygtighed, og har du fundet ud af, at du slet ikke lever så bæredygtigt, som du måske gerne vil? Det er bestemt ikke nemt at blive helt bæredygtig, men du har mulighed for at tage små valg i din hverdag, som vil gøre en stor forskel for klimaet. Læs her hvordan du bliver mere bæredygtig i din hverdag.

Disse produkter er gode at skifte ud hvis du gerne vil være mere bæredygtig

Der er måske mange ting i din hverdag, som du altid har købt, fordi det gjorde dine forældre også, da du boede hjemme. Det kan være ting som plastikposer, sugerør og alt der er engangs, og derfor kun kan bruges en gang. Der findes mange gode og bæredygtige alternativer til produkter, der førhen kun kunne bruges én gang og derefter skulle smides ud.

En ting du kan skifte ud er en engangsskraber, som du jo skifter ud hver anden uge. Hvorfor ikke købe en Safety Razor, som du kan beholde for evigt og kun skifte barberblade ud en gang i mellem? På den måde vil du spare dig for mange penge om året, men du vil også minimere dit forbrug af plastik. Du får også en meget bedre skraber i en bedre kvalitet, og du vil opleve, at det er meget nemmere at barbere dig. Det kan være en god idé at kigge rundt i din lejlighed og udskifte alt, du normalt køber igen og igen.

Derfor er det vigtigt at tænke over bæredygtighed i din hverdag

Vores verdenssituation har aldrig set sådan ud, som den gør nu. Derfor er det vigtigt, at vi alle tager initiativ til at tænke mere bæredygtigt i vores hverdag. Det kan du gøre ved at bruge dine madrester og generelt minimere dit forbrug og dit affald. Det kan være en god idé at tænke på at købe second hand, altså handle i genbrugsbutikker, så du netop sørger for, at du ikke køber nyt, men genbruger ting, der allerede har været brugt.

Du vil ikke kunne redde verden, men du vil alligevel kunne gøre en stor forskel ved at ændre dit forbrug. Hvis du taler åbent og deler dine erfaringer og køb, så vil du også være med til at inspirere andre til at leve mere bæredygtigt, og så gør du pludselig en kæmpe stor forskel.