Har du smerter og problemer i hælen?

Har du ondt i hælen? Det kan gøre ret av, og kan være særdeles vanskeligt for en at døje med besvær i hælen og foden, når man skal leve sit normale daglige liv. For det kan være svært at gå ture og nå til sin destination med besvær. Det kan også være vanskeligt at dyrke sport og generelt løbe med problemer i foden og hælen. Derfor kan det være en god ide at blive klogere på hvorfor du har ondt i hælen, hvilke symptomer du har med at gøre? Og hvordan du kan formindske dine ømhed og smerter i hæl og fod.

Smerter i hælen kan være hælspore

Hvis du har smerter i hælen, og har besvær med at bevæge den når du går og løber, kan det være typiske symptomer på hælspore, og kan være meget belastende i længden, hvis ikke man gør noget ved smerterne. Heldigvis er det muligt at gøre noget ved det, så du kan slippe for ømhed og besvær med hælspore.

Hvordan forekommer hælspore og hvordan kan man skaffe sig af med smerterne?

Hvis du har gjort noget forkert med foden, og dermed dyrket for meget sport, hvor du måske har anvendt meget af din fod og hæl, kan der ske en form for overbelastning. Der kan forekomme en slimsæk under hælknoglen, som kan medføre smerter. Der kan være mange smerter om morgenen, og du vil i den grad kunne mærke det hvis du har dyrket sport i løbet af dagen. Hvis du gerne vil være sikker på, at det har noget med hælspore at gøre, kan det være en god ide at få ultralyd scannet foden.

Hvad kan du gøre ved problemet? Det er muligt at få købt hælsporeindlæg til foden, for at mindske smerterne. Disse indlæg kan bestå af mange materialer såsom silikone og elastik, og kan heldigvis fås i mange størrelser.