En sund mund med et pænt smil

Det er vigtig at have en god mundhygiejne, og der er ingen dårlig undskyldning for ikke at gå til tandlægen. Selvom det kommer bag på mange mennesker, så er dine tænders sundhed meget vigtig for resten af din krops sundhed. Læs med herunder for at blive klogere på, hvordan dine tænder påvirker resten af din krop. 

Dårlige tænder kan føre til åreforkalkning 

Der er rigtig mange gode grunde til at gå til tandlægen, og det anbefales, at man går til tandlægen hver 6. eller 12. måned. Så hvis du ikke allerede går regelmæssigt til tandlæge, så kunne det være nu, at du skulle ændre på det. Der er ingen dårlig undskyldning for ikke at komme afsted! Fordi vidste du, at dine tænders sundhed ikke kun har betydning for tændernes funktionalitet og udseende, men faktisk også for din krops sundhed. Dårlige tænder kan blandt andet udvikle åreforkalkning og hjertekarsygdom.

Få dit smil tilbage 

Mange mennesker lytter ikke, når deres kroppe gør dem opmærksomme på, at der er noget galt med tænderne. I stedet for at gå dagligt rundt med unødige gener, så tag til tandlægen og få det pæne smil tilbage. Ved at gøre det til vane, at gå til tandlæge i København, vil du kunne forebygge skader. Generelt er en forebyggelse langt bedre, end at skulle behandle, når skaden på dine tænder først er sket. En almindelig tandrensning er en forebyggende behandling, og dækker over fjerning af plak samt rensning af tandsten. 

Hvad kan du gøre?

Der findes mange muligheder for at få det pæne smil og de sunde tænde tilbage. For det første, skal du sørge for at opretholde en god mundhygiejne, og som tidligere nævnt, gå regelmæssigt til tandlæge. Hvis du ryger, så er det også en oplagt mulighed at stoppe, da det er meget skadeligt for dine tænde og generelle sundhed. Derudover så skal du vælge den rigtige tandbørste, og sørge for at skifte denne løbende ud. Du skal børste dine tænder efter den korrekte anvisning, og gerne bruge tandtråd, som et supplement til tandbørstningen. Når du børster dine tænder, så husk også din tunge! Det skyldes, at der sidder en masse bakterier på din tunge, som er meget vigtig at komme til livs. Du kan også bruge en tungeskraber i stedet. I løbet af dagen er det vigtigt at drikke en masse vand, da vandet er med til at skylle bakterier og luftarter væk. På denne måde vil du også kunne holde din mund frisk. Husk at du altid kan spørge din tandlæge til råds, hvis du oplever at have problemer med dårlig mundhygiejne.