Kom i gang med yoga med det helt rigtige tilbehør

Yoga er en god motionsform, hvor hele kroppen bliver udfordret på både balance, styrke og smidighed. Derfor er det også en sportsgren, som rigtig mange danskere har fået øjnene op for. Du behøver nemlig ikke betale i dyre domme for at gå til yoga, for du kan også dyrke det hjemme på stuegulvet hos dig selv.

Hvis du vil i gang med at dyrke yoga, får du brug for forskelligt tilbehør. Her gennemgår vi, hvad du altid bør have klar til træning i yogataskerne.

En god yogamåtte er uundværlig

En yogamåtte er altid en god ide at have med i yogataskerne, for den sikrer, at du har et godt underlag. Måtten er lavet med en skridsikker overflade, så du nemmere står fast, selvom du skal ud i mere udfordrende stillinger. Oveni sikrer yogamåtten, at du har et blødt underlag at sidde eller ligge på, når du laver andre typer af øvelser.

Når du ser andre med deres yogatasker, vil yogamåtten ofte være fast inventar. Du kan både bruge måtten i et yogastudie, når du tager til træning, men den er også uundværlig, når du laver øvelser derhjemme på stuegulvet.

Yogablok – vigtigt udstyr for nybegyndere

Er du helt nybegynder, kan det være svært at komme helt ud i alle yderstillingerne, når du starter ud. Det kan også være, du har skavanker, som gør det umuligt at lave øvelserne uden lidt ekstra hjælp. Her kommer yogablokken ind i billedet.

I yogataskerne er yogablokken ofte også med, for den hjælper dig med at blive komfortabel med forskellige positioner. Hvis du eksempelvis endnu ikke kan nå gulvet med dine hænder, mens du står op, kan en yogablok hjælpe dig med at forbedre din stilling. Den kan også sikre større udfordringer, når du har opnået en vis smidighed og gerne vil presses mere i dine positioner.

Husk derfor en yogablok til dine yogatasker, når du starter ud.

Pak din yogataske – og kom i gang

De vigtigste ting, når du starter til yoga, er derfor en god måtte og evt. en yogablok. Det kan hjælpe dig med at komme i gang og få trænet de mest basale øvelser.

Men du kan også overveje, om du har brug for ekstra elastikker og stropper, komfortabelt yogatøj eller andre redskaber og udstyr. Der er nemlig mange muligheder for at opgradere indholdet i din yogataske, som du udvikler dine evner og har brug for mere udfordring.