Hvorfor kan du ikke altid bruge det samme træningstøj til alt slags træning?

Træner du flere former for træning, kunne det være rigtig rart, hvis man bare kunne bruge det samme træningstøj. Det er bare ikke tilfældet. Alt efter hvilke former for træning du træner, er der noget tøj, der er bedre end andre.

Løb
Alt efter om du løber indenfor på et løbebånd eller udendørs, skal du overveje, hvad du løber bedst i. De fleste bruger løbetights som en del af deres løbetøj, fordi du har stor bevægelighed i disse, samtidig med at de sidder tæt til kroppen, så du ikke skal bekymre dig om, at de falder ned.

Løber du udenfor, skal du også tænke på at have løbetøj til forskellige temperaturer og forskelligt vejr. Her kan det være en fordel at have både t-shirt, en trøje med lange ærmer og en løbejakke. På denne måde kan du have mere tøj på, når det er køligt eller regner, mens du kan have mindre tøj på, når det er varmt og høj solskin. Du kan også få løbetrøjer der er varmere, hvis du løbetræner i vintertiden også.

Cykling
Cykler du meget, er det en rigtig god ide at købe rigtige cykelbukser og ikke bare bruge dine løbetights. Tights er gode fordi de sidder tæt til benene og derfor ikke kommer til at sidde fast i cykelpedalerne. Cykler du meget eller langt, kan du dog godt få rigtig ondt bagi, hvis du ikke har cykelbukser med puder i. Dette er langt mere behageligt i længden. Overdele til at cykle i, kan dog med fordel være de samme, som du løber i.

Yoga
Når det kommer til træningsformer som yoga, er tætsiddende træningstøj en rigtig god ide. På denne måde falder tøjet nemlig ikke ned, når du er i de forskellige yogapositioner. Dette kan dog sagtens være det tøj, du løber i, hvis du løber i tætsiddende tøj. Du skal bare sørge for, at du kan bevæge dig i tøjet, og at det ikke kommer i vejen under træningen.

Styrketræning
De fleste former for styrketræning kræver ikke, at man har tætsiddende tøj på, så længe man kan bevæge sig i det. Modsat yoga, kan du derfor sagtens have mere løstsiddende tøj på – men du kan også sagtens have tætsiddende tøj på, hvis du synes, dette er mest behageligt. Derfor kan du med fordel bruge noget af dit løbetøj eller yogatøj til at styrketræne i – alt efter hvad du synes er mest behageligt.