Mormorarme, dobbelthage og ridebukselår

Alle mennesker vil højt sandsynligt opleve at få mormorarme, dobbelthage og/eller ridebukselår på et tidspunkt i deres liv. De fleste er ikke vilde med det og ønsker derfor at finde en måde at få problemet væk på. Der er flere forskellige muligheder.

Mormorarme

Hvorfor får man mormorarme? Det får man, hvis ens fedtmasse bliver for høj, eller hvis man har for lidt aktivitet af overarmens muskler. Hvis man ikke bruger sine overarmsmuskler særlig meget, vil musklen blive mindre og mindre, og huden vil derfor også blive mere slap.

For at slippe af med mormorarmene skal man kombinere kost og motion. Det er vigtigt at spise sundt og varieret, og man skal prøve at undgå sukker, da det især er en af synderne, når det gælder mormorarme. Når man træner, skal man kombinere øvelser, der rammer muskelgrupperne i overarmen og fedtforbrændende træning, hvis man vil have faste arme.

Dobbelthage

En dobbelthage kan opstå på grund af overvægt, alder eller genetisk. Alle har fedtdepoter på hagen, og man kan derfor opleve at fedtet sætter sig her, hvis man tager på i vægt. Ens hud mister elasticiteten med alderen, og man kan derfor opleve at huden bliver slap omkring hagen. Til sidst kan det være grundet ens gener, at man har en dobbelthage. Hvis dette er tilfældet, er make-up en god løsning.

Hvis ens dobbelthage skyldes alder eller vægt, kan man løse problemet. Man kan kombinere træning og kost. Det er en god ide at tabe sig, da man typisk vil tabe fedt fordelt på hele kroppen og i ansigtet, og derfor også på hagen. Samtidig kan man lave nogle forskellige opstramningsøvelser, så huden omkring hagen bliver fastere. Læs mere her, hvor du kan finde gode råd til at slippe af med dobbelthagen.

Ridebukselår

Ridebukselår er svære at få væk. Det er nemlig i høj grad noget, der ligger i ens gener. Der er ingen øvelser, der bekæmper ridebukselår, men med en sund kost og generel træning, kan man reducere fedtniveauet i ens krop, og dermed reducerer ridebukselårene. Det er også en god ide at undgå sukker i ens krop.

Fedtet på lårene er også hormonpræget af hormonet østrogen, og det er derfor en fordel at prøve at holde sin hormonbalance stabil. Dette kan gøres ved at træne regelmæssigt, spise sundt og varieret og ved at opretholde en stabil døgnrytme, hvor man kommer i seng før midnat.