Guide til dine behov

Vi alle har forskellige behov i livet. Sommetider ender vi med at glemme vores egne behov grundet en travl hverdag eller ender med at sætte andres behov før vores egne. Dog er det vigtigt at kunne prioritere sig selv sommetider.

Hvad er dine behov?

Det kan være svært at hvide, hvad ens behov er. Derfor er det en god idé, først at stille sig selv spørgsmålet og tænke grundigt over dette.

Prøv at være opmærksom din krop og tanker. Læg mærke til din mentale og fysiske tilstand. At identificere, hvor du er nu, er nemlig et stort skridt i den rette retning i forhold til, hvad du har brug for. Det er også en god idé at få snakket med andre omkring dette. Sommetider kan andre hjælpe dig med at finde ud af, hvad dine egne behov er.

Er du træt? Har du brug for at ligge ned? Har du brug for at løbe en tur i Kongens Have, købe en is fra Paradis Is eller læse en avis fra Lolland? Har du brug for at komme ud af Danmark og rejse rundt helt alene?

Behov kan nemlig både være store, men også små.

Glæden i dit liv

Når du har fundet ud af dine behov, bliver du måske lidt gladere. Når vi selv opfylder vores behov eller andre opfylder vores behov, bliver vi nemlig mere tilfreds med livet.

At være gladere i livet promoverer nemlig også en sund livsstil. Derudover reducerer det også stress, da man opnår ting, der gøre en glad.

Nogle andre ting, der kan gøre dig gladere i livet er bl.a. ved at huske på, de ting du er taknemmelig for. Derudover kan det også være en god idé at være fysisk aktiv og generelt være udenfor. Noget af det vigtigste er desuden at få en god nats søvn, så man er frisk om morgen.