Vægttab: 3 tips til at smide overflødige kilo

Vægttab er et emne, som mange kvinder kæmper med, især når vi går ind i sommermånederne, hvor alle ønsker at se godt ud. Hvis du ønsker at tabe dig på en effektiv og sund måde, er det vigtigt at fokusere på korrekt ernæring og foretage livsstilsændringer, der fremmer gode spisevaner. Spisevaner er nemlig det vigtigste når det kommer til vægttab – man kan træne så meget man vil, men hvis ikke man spiser tilstrækkeligt, vil der ingen resultater forekomme.

Start ud med at træne i mængder du kan overkomme

Det er vigtigt at man ikke starter ud med at træne i 1-2 fulde timer, være helt banket igennem, og dermed miste motivationen til at komme afsted næste dag. Man bør starte ud i mængder, som man kan overholde, og se det som en mål bare at komme afsted. En halv time kan være nok i starten, og pludselig vil du opleve at du faktisk har lyst til at give den lidt mere gas i fitnesscenteret, og helt naturligt bliver du længere med tiden.

Ernæring – hvordan det påvirker vægttabet?

Den vigtigste faktor i ethvert vægttab er kosten. Hvad du spiser, er altafgørende for om du taber dig eller ej, og hvis du ikke spiser de rigtige fødevarer i de rigtige mængder, vil du aldrig se resultater. Derfor er det vigtigt at fokusere på at spise sunde fødevarer med et højt indhold af vitaminer og næringsstoffer, men med et lavt kalorieindhold. Nogle gode eksempler på disse typer fødevarer er frugt, grøntsager, magert kød og fuldkornsprodukter. For lavt niveau af D-vitamin har vist sig at være i korrelation med vægtøgning, og kan måske have indflydelse på dit vægttab. For at inkorporere D-vitamin i din kost kan du prøve at tilføje fødevarer som fede fisk, svampe eller berigede mejeriprodukter.

Søvn er en vigtig faktor for vægttab

Det er vigtigt at få rigeligt søvn og også drikke rigeligt med vand, da det også kan have en stor betydning for dit vægttab. Hvis man ikke har overskud til at træne, handle ind, eller lave sund mad, fordi man har sovet dårligt, og dermed har meget lidt overskud, så når man sjældent sine mål. Derfor er det vigtigt at fokusere på at få nok søvn hver nat – tilstræb mindst 7-8 timer. Det vil hjælpe dig med at få mere energi i løbet af dagen og gøre dig i stand til at holde dig til din vægttabsplan.

Ved at følge disse tips og træffe sunde livsstilsvalg kan se frem til sommer og se godt ud!