Hvad gør serum for din hud?

Der er en række forskellige produkter der har sneget sig ind i vores hudpleje rutiner de sidste par år. Skintonics, ansigtscremer, rensegel, serum, ansigtspeel – der er mange skridt og rækkefølgen er heller ikke tilfældig. Det kan være svært at finde ud af hvad din hud kan have brug for hjælp til. Eller måske ved du lige præcis hvad produktet skal gøre, men markedet er fyldt med en række produkter der gør udvælgelsesprocessen besværlig. Det kan også være svært at finde ud af hvad de forskellige produkter gør. Hvad kan et serum som en ansigtscreme ikke kan? Det vil vi gennemgå her.

Serum er et tynd-viskositets produkt, der indeholder høje koncentrationer af aktive ingredienser. Idéen med serum er at flere vitaminer, mineraler og aktive molekyler bliver optaget i huden – og det går hurtigere end ved almindelig ansigtscreme. Serum er også med til at berolige irriteret hud og menes at være bedre til hud der har tendens til at være fedtet, olieret og akne præget. Derudover går vitaminerne ind og forebygger rynker og linjer.

Serum er med til at forebygge skader fra forurenet luft og UV-stråler. Det erstatter dog ikke solcreme med SPF på 30 eller over.

I sidste ende afhænger det også af hvilket serum du vælger. Her skal du finde ud af hvilke aspekter du vil forbedre. Generelt falder serum ind under en af følgende kategorier: anti-aging, fugtgivende, forebyggende for akne- og irriteret hud, reparerende, lysende og frie radikaler bekæmpende.

Har du dit serum, så skal du tænke på hvornår du bruger det i din hudpleje rutine. Serum skal anvendes efter du har renset din hud og før du påfører de tungere produkter såsom solcreme, ansigts creme og makeup. Serum skal påføres sammen med din morgen eller aften rutine. Hydrerende serum fungerer godt til både morgen og aften, hvor anti-aging fungere bedst til aftenrutinen.

Leder du efter et serum der passer til din hudtype og som er målrettet en af de områder din hud har brug for har NulAllergi en række serum, der er skånsomme for huden.