De bedste kvindelige hygiejneprodukter

Menstruation er helt naturligt, når man er kvinde. Det er en meget forskellig oplevelse fra kvinde til kvinde. Nogle bløder meget, andre lidt. Nogle har en regelmæssig cyklus, andres er meget utilregnelig. Nogle har stærke kramper, andre mærker slet ikke noget til det. Det er derfor meget forskelligt, hvilke hygiejneprodukter der passer bedst til den enkelte kvinde. Her kommer en kort gennemgang af nogle af de forskellige hygiejneprodukter, der findes, så du selv kan vurdere, hvilket produkt der er bedst til dig.

Bind

Bindet er den klassiske form for hygiejneprodukt for kvinder. Det er et produkt, der er rigtig nemt at bruge, hvilket også ligger til grund for, at rigtig mange teenagere bruger produktet. Bind findes også med forskellig sugeevne, så den enkelte kvinde kan købe bind, der passer til, hvor meget hun bløder. Ulempen ved bind er, at de ofte skal skiftes. Derudover absorberer bindet ikke bare menstruationen, men også den almindelige fugt i underlivet, hvilket blandt andet kan give ændringer i bakteriebalancen.

Tamponer

Tamponer er også et meget populært hygiejneprodukt. Denne føres op i livmoderåbningen, hvilket gør, at mange ikke mærker, at de har dem i. Man undgår derfor følelsen af at have bind i trusserne, som mange ikke er glade for. Ligesom bind, findes tamponer også med forskellig sugeevne. Derfor er der en tampon til enhver kvinde, lige meget hvor meget hun bløder. Bløder man meget lidt, kan det dog godt være ubehageligt at bruge tampon, fordi den kan forblive meget tør, hvilket kan gøre ondt, når den indsættes eller tages ud. Ulempen ved tamponer er, at de ikke bare suger menstruationsblodet, men også den almindelige fugt i underlivet – ligesom bind gør.

Menstruationskop

Menstruationskoppen er blevet mere og mere populær. Et af de mest kendte mærker i Danmark er AllMatter, som tidligere hed OrganiCup. Menstruationskoppen er et bæredygtigt hygiejneprodukt, da den ikke skal smides ud efter brug og derfor kan holde i mange år. Koppen indsættes i livmoderhalsåbningen og samler her menstruationsblodet. Når koppen skal tømmes, tager du den ud, tømmer den, skyller den af og sætter den tilbage på plads. Dens genanvendelighed gør det til et billigere alternativ til bind og tamponer. Ulempen ved menstruationskoppen er, at den kan være svære end tamponer og bind at indsætte – det kræver lidt øvelse. Derudover skaber koppen et vakuum i livmoderen, som ikke er godt, hvis man har spiral, da denne kan sætte sig løst.