Udfold dig kreativt – sådan laver du dine egne smykker

Et stigende antal mennesker er i højere grad blevet kreative under pandemien – fordi vi alle var tvunget til at sidde hjemme, og hvis man ikke havde lyst til at trille tommelfingre, måtte man jo udforske en ny hobby. Vi kastede os over aktiviteter som at tegne, male, strikke eller madlavning – og nu er tiden måske kommet til, at du skal til at lave dine egne smykker?

Kom godt fra start

Start med måske at surfe lidt inspiration på nettet – rigtig mange er hoppet med på trenden om at lave deres egne smykker, og der er derfor masser af inspiration at hente på diverse platforme.

Næst efter må du en tur i din lokale hobbybutik, eller en online hobbybutik. For at lave halskæder, ankelkæder eller armbånd skal du bruge en form for tråd, fiskesnøre, tynd elastik eller ståltråd, alt efter hvad du selv fortrækker. Hvis du bruger elastiktråd, behøver du ikke nødvendigvis have et låse-lukkesystem, men hvis du bruger ståltråd eller fiskesnøre, er det altid en god idé at købe – og en lille tang, som du kan bruge til at lukke de små metaldele med.

Og så til det bedste – perlerne

Sidst, men bestemt ikke mindst – du skal selvfølgelig også have perler. En rigtig god base-perle at have, er de små og elegante seed beads. Seed beads er miniperler, ca. 2-3 mm, som fås i mange forskellige farver og materialerne er sten eller glas. Du kan vælge at lave fine, elegante smykker kun med seed beads, og ellers kan du spæde smykket op med større perler, for eksempel fersk- eller saltvandsperler, som altid er utroligt smukke og unikke, eller glasperler i andre størrelser og farver.

Du vil med garanti blive revet med af denne dejlige hobby, og snart vil alle dine veninder ønske sig et af dine hjemmelavede smykker.